Midt- og Vestsjællands Politi: Nyt fra Kirke Såby - tirsdag den 8. september


Kirke Såby er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

               

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Hundige Strandvej, Greve (4 steder)
Gl. Nykøbingvej, Vig

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Engvej, Karlslunde
Stærgårdsparken, Asnæs

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Nørrevang, Tengslemark Lyng, Højby

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ejboparken, Roskilde

Økonomisk kriminalitet - Hvad er et mulddyr? – Hundige/Greve

Et mulddyr kan være andet end et hestedyr med lange ører. Du kan blive mulddyr, hvis du låner din konto ud og i den forbindelse medvirker til, at penge kan skifte hænder, uden at den reelle modtager af pengene kan spores ved overførslen. Politiet oplever i stigende grad, at kriminelle overtaler andre til at hjælpe dem med at overføre penge - ofte under påskud af, at deres egen konto er spærret. Efterforskningen viser dog senere, at pengene stammer fra en kriminel handling, og at overførslen til en ”mulddyrskonto” og senere en hævning fra kontoen slører, hvem der står bag den kriminelle handling.

Lokalbetjenten i Greve/Hundige Peter Bjerre har i den forbindelse en kraftig opfordring til borgerne om ikke at låne deres bankkonto ud til andre.

”Vi ser desværre mange eksempler på, at især unge mennesker stiller deres konto til rådighed og senere hæver pengene kontant til gerningsmanden. Flere får stillet en belønning i udsigt for at medvirke, og andre bliver truet til det. Bliver man truet, skal man melde det til politiet, så vi har mulighed for at forfølge sagen,” siger Peter Bjerre og fortsætter:

”Forældre til teenagebørn skal tage en alvorssnak med deres unge om, at de risikerer at blive blandet ind i kriminalitet, hvis de låner deres konto ud til andre. Det er ikke alene strafbart, men der sidder også nogle forurettede i den anden ende, som ofte bliver snydt for store pengebeløb”. 

Politiet vil desuden advare alle om at overdrage deres kreditkort/hævekort til andre og aldrig oplyse koder eller nem-id oplysninger til andre. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har spørgsmål eller har fået henvendelser fra nogen, som ønsker at låne din konto. 

Borgerne i Greve kan også henvende sig personligt i ekspeditionens åbningstid i politibutikken i Greve Videnscenter torsdag fra kl. 13.00 til 16.00.

Husfredskrænkelse – Søvej, Borup – Køge

kl. 10.43 overraskede en 74-årig kvinde to fremmede mænd i sin stue. Hun var kommet ned fra husets førstesal, da hun traf mændene i entreen og spisestuen. Hun spurgte hvad de lavede der, hvortil de svarede ”no police”. Hun bad dem om at vise noget id, hvilket de afslog og forlod stedet. Herefter kontaktede kvinden politiet, som kørte ud at lede efter de to mistænkelig mænd, men fandt dem ikke. Kvinden kunne ikke se, at noget var stjålet fra stedet.

Mændene beskrives som: 
A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 40-50 år, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Talte: Gebrokkent engelsk, Iført: træningstøj, grå trøje, mundbind.
B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 40-50 år, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Talte: Gebrokkent engelsk, Iført: blåt træningstøj, mundbind.

Politiet efterforsker nu sagen og vil gerne høre fra borgere, som har bemærket de to beskrevne mænd i Borup mandag formiddag. Hvis nogen har bemærket mændene i eller omkring et køretøj, vil politiet meget gerne have besked. Ring til politiet på tlf.  114 med oplysninger i sagen. 

Bil endte i grøften – Kirkeåsvejen, Nyk. Sj. – Odsherred

Kl. 11.45 kørte en 81-årig mand fra København ad Kirkeåsvejen mod syd, da han af ukendte årsager trak over i den modsatte vejbane, hvor bilen kørte i grøften 1 ½ meter under vejens højde. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 81-årige blev taget med til kontrol på skadestuen, men han slap fra uheldet med forskrækkelsen. Politiet registrerede uheldet.  

Blændet af solen og ramte skilt – Knabstrupvej, Regstrup – Holbæk

Kl. 20.22 anmeldte en bilejer, at hun havde lånt sin bil ud og at føreren, 70-årig mand fra Mørkøv omkring kl 18.30 var kørt galt på Skovvejen ved Knabstrup. Føreren var blevet blændet af den lavstående sol og kørte i den forbindelse ud i græsrabatten, hvor han ramte et vejskilt og bilen standsede på en cykelsti. Bilens ejer sørgede for at bilen blev fjernet og orienterede politiet. En patrulje kørte til den 70-åriges adresse, hvor han blev afhørt til sagen. Han var ikke kommet til skade ved uheldet. 

Spiritusbilist standset – Industrivej, Roskilde

Kl. 20.26 fik politiet anmeldelse om, at en spirituspåvirket mand som netop havde været inde at handle i et byggemarked. Et vidne havde set, at han havde sat sig ind i en bil, som holdt foran byggemarkedet. En patrulje kørte frem til stedet og traf bilisten, en 59-årig mand fra Nykøbing Falster, som var begyndt at køre fra stedet. Han blev testet med alkometeret, som viste en promille over det tilladte. Han blev derfor sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil han høre nærmere fra politiet.

Brand i varmetæppe – Degnevænget, Rørvig – Odsherred

Kl. 20.38 kom et alarmopkald om brand i et varmetæppe på førstesalen i en villa. Alle personer kom selv ud af huset og ingen kom til skade. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden, så der skete ingen skade på huset.

Brand i bryggers – Kelstruplund, Jyderup, Vig – Odsherred

Kl. 00.21 kørte politi og brandvæsen til en brand i en villa, hvor der var ild i husets bryggers, som skabte en del røgudvikling.  Husets beboere vågnede af et brag og lyden af knust glas, og opdagede tyk røg i køkkenet og ild i bryggerset. Alle personer kom ud af huset, uden at nogen kom til skade. Brandvæsnet fik kontrol over ilden, før den bredte sig til andre dele af huset. Der skete store brandskader på bryggerset og sodskade på huset i øvrigt. Politiet undersøgte efterfølgende brandstedet, hvor der ikke blev fundet noget mistænkeligt omkring brandens opstået. Brandårsagen skal nu undersøges nærmere for at afklare, om den kan være startet ved en kortslutning i en el-installation i bryggerset.

Brand i bil var fejl i motor – Holbækmotorvejen, Kirke Såby – Lejre

Kl. 22.49 opstod brand i en bil, som var standset på Holbækmotorvejen. En patrulje kørte til stedet, hvor det viste sig at branden var opstået i bilens motor. Brandvæsnet slukkede ilden, og ejeren blev vejledt om at bilen efterfølgende skulle køres væk fra motorvejen. Ingen personer kom til skade ved branden.

 

 

OPFØLGNING 


22-årig efterlyst mand meldte sig selv – Kalundborg

Den efterlyste 22-årige mand, som politiet har søgt siden drabsforsøget mod en 26-årig mand i Kalundborg sidst i august, meldte sig selv på politistationen i Kalundborg mandag aften. Politiet efterlyste efter episoden den mistænkte i pressen og har siden søgt den 22-årige intensivt på alle kendte opholdsadresser. Den 22-årige valgte selv at møde op på politistationen mandag kl. 19.15. Han er fortsat i politiets varetægt og vil blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling ved retten i Holbæk kl.11.15. 

Grundlovsforhør – Overfald på mand – Hundige Havn, Greve

En 36-årig mand blev mandag eftermiddag anholdt som mistænkt for at have en rolle i en sag om et overfald den 26. juli 2020 på en nu 32-årig mand, hvor den 36-årige sammen med flere andre ved Hundige Havn overfaldt den nu 32-årige med knivstik og slag i ansigtet. Den 36-årige har været eftersøgt af politiet siden overfaldet og blev anholdt i går eftermiddag uden dramatik i Lejre kommune, da politiet fik kontakt med ham. Den anholdte fremstilles i grundlovsforhør kl. 13.00 ved Retten i Roskilde som sigtet i en sag, hvor tre mænd på 18, 19 og 30 år i forvejen er varetægtsfængslet foreløbig frem til den 17. september 2020. Retsmøderne har været afholdt for lukkede døre, hvorfor politiet ikke kan oplyse yderligere om sagen og de varetægtsfængslede. Anklagemyndigheden vil også begære dagens grundlovsforhør afholdt for lukkede døre.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi