Nyt fra Kirke Såby i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Kirke Såby er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Kalundborgvej, Holbæk

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Perikonvej, Køge
Birkealle, Roskilde
Joensuuvej, Himmelev, Roskilde (2 anmeldelser)
Kæruldvangen, Solrød Strand
Abbetvedvej, Gevninge, Roskilde
Frederiksborgvej, Roskilde (2 anmeldelser)
Stolpeager, Greve
Sankt Agnes Vej, Roskilde
Wegenersvej, Holbæk
Nordvangen, Køge
Harhoffs Alle, Ringsted (forsøg)
Lundevej, Lille Linde, Hårlev

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ernst Hansensvej, Ellinge Lyng, Højby Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Ringstedvej, RoskildeFredag – lørdag:

 

Sikkerhedslanding i Roskilde Lufthavn – Lufthavnsvej, Roskilde

Kl. 12.59 fik politiet anmeldelse om, at et fly ville foretage en sikkerhedslanding i Roskilde Lufthavn, da piloten var blevet dårlig. Politiet kørte eskorte for brandvæsnet, så de kom hurtigt frem og holdt klar sammen med en ambulance, da flyet landede uden problemer i lufthavnen omkring kl. 13.07. Piloten blev kørt til tjek på sygehuset, men han var kontaktbar og stabil.

Havarikommissionen blev underrettet og ønskede at komme frem til stedet og foretage undersøgelser. Politiet optog rapport om episoden, og sammen skal myndighederne afklare, om pilotens ildebefindende kan være forårsaget af en teknisk udfordring i flyet, som ændrede iltningen i cockpittet.

Fodgænger ramt af knallert – Slagelsevej, Høng - Kalundborg

Kl. 13.14 blev en kvinde til fods ramt af en knallert, da hun gik over Slagelsevej i Høng. Ad Slagelsevej mod nord kørte 37-årig lokal mand på knallert, som ramte den 79-årige kvinde fra Nakskov, da hun gik over vejen. Knallerten og fodgængeren væltede, og kvinden fik en skramme i hovedet. Knallertføreren slog sin fod og de blev begge kørt med ambulance til tjek på sygehuset. Politiet optog rapport om sammenstødet for at belyse omstændighederne omkring uheldet.

Tre mænd fældet i fartkontrol – Blakledsvej, Hvalsø – Lejre

I tirsdags blev tre kvinder målt til at køre så stærkt på Blakledsvej mellem Kirke Såby og Hvalsø, at de kan forvente at skulle op til en kontrollerende køreprøve.

Fredag eftermiddag var en betjent fra færdselsafdelingen igen på pletten på Blakledsvej syd for Vester Såby, hvor han på bare en halv time fik tre fartsyndere i fælden. De tre bilister blev med en laser målt til at køre alt for stærkt, og denne gang var det tre mænd, som havde foden alt for tungt plantet på gaspedalen. De kørte mere en 60% for stærkt i byzonen med 50 km/t tilladt. En 43-årig mand fra Mørkøv blev målt til at køre 90 km/t, en 24-årig mand fra Kirke Eskildstrup blev målt til at køre 88 km/t og en 72-årig lokal mand blev målt til at køre 84 km/t.

De tre blev sigtet og gjort bekendt med, at de udover en klækkelig bøde kan forvente en betinget frakendelse af førerretten, og derfor også skal bestå en kontrollerende køreprøve for at beholde kørekortet.

Narkobilist med cannabisolie – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 17.55 stoppede en patrulje en 47-årig mand fra Ugerløse, som i en narkometertest viste positiv for hash. Manden var desuden i besiddelse af 1,5 gram cannabisolie. Han blev sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer og for narkokørsel. Den 47-årige blev anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Cannabisolien blev beslaglagt og vil blive destrueret. Den 47-årige vil senere høre mere i sine sager.

Bil taget fra mand uden kørekort – Tunøvej, Køge

Kl. 18.00 stoppede en patrulje en 37-årig mand fra Køge, som ikke burde have siddet bag rattet. Han havde nemlig ikke generhvervet sit kørekort efter en tidligere frakendelse, og må derfor ikke køre bil. Den 37-årige bilist havde gentagne gange kørt uden kørekort inden for de seneste tre år, hvilket gav politiet mulighed for at tage hans bil.

Den 37-årige blev sigtet for kørsel uden førerret, og han protesterede over beslaglæggelsen af bilen. Retten skal nu afgøre, om politiets indgreb var retmæssigt. Senere vil retten tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres i forbindelse med, at mandens sag om kørsel uden førerret behandles.


Lørdag – søndag:

 

Brandundersøgelse – Nygade, Roskilde

Kl. 07.44 var en røgalarm gået i gang i en beboelsesejendom i Nygade, så brandvæsnet var blevet tilkaldt til stedet.

Det viste sig, at der var gået ild i en skraldespand hos en 66-årig mandlig beboer, der kort forinden havde tømt et askebæger ned i skraldespanden. Herefter formodes ildebranden at være opstået, men den 66-årige fik næsten slukket branden inden brandvæsnets ankomst.

Der opstod derfor minimale skader på gulv og væg ved skraldespandens placering. Ingen beboere blev evakueret eller kom til skade, men politiet har opstået rapport om branden og dens årsag for at kunne vurdere, hvorvidt den 66-årige har udvist uforsigtighed i forbindelse med tømningen af askebægeret.

Savnet mand fundet død - Roskilde

Lørdag morgen fik politiet via alarm 112 oplysninger om, at en borger havde fundet en livløs person i et grønt område omkring Boserupvej i Roskilde.

Ambulance- og politipersonale kunne kort efter konstatere, at der var tale om en mand, som var afgået ved døden.

Politiet fik kort efter identificeret den pågældende som en 36-årig mand fra Roskilde, som var blevet efterlyst som savnet dagen før, da han ikke kunne klare sig selv.

Pårørende til den 36-årige er blevet underrettet, og der var umiddelbart ikke noget, der indikerede, at den 36-årige havde været udsat for noget strafbart inden sin død.

Tørretumbler årsag til brand – Billesborgvej, Køge

Kl. 10.54 slog en familie alarm til brandvæsnet, da røgalarmen i deres bolig var gået i gang.

De havde selv undersøgt årsagen og konstateret, at der var kraftig røgudvikling fra en mindre brand i tørretumbleren.

Familiefaderen på 32 år fik slukket branden med en haveslange og afbrudt strømmen i boligen.

Den 32-årige og et 4-årigt barn havde fået lidt røg og blev efterfølgende tilset af personale fra en tilkaldt ambulance. De havde dog ikke behov for yderligere behandling efter kortvarigt ophold i røgen i boligen, der blev grundigt luftet ud.

Politiet foretog sig ud fra disse omstændigheder ikke yderligere i anledning af branden.

Humanitær eftersøgning – Jernbanevej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 16.04 fik politiet en henvendelse om, at personalet på et bosted havde bekymring for en 15-årig pige, der ikke havde det så godt, og at hun kunne find på søge hen mod Mørkøv togstation.

Politiet iværksatte straks en eftersøgning af den 15-årige samtidig med, at politiet bad DSB om midlertidigt at standse togtrafikken ved Mørkøv.

Kort efter politiet kontakt til den 15-årige pige, der var i fysisk god behold, men havde det i øvrigt ikke så godt, at det endte med, at politiet kørte hende til et sygehus til undersøgelse af behovet for en eventuel behandling.

Togdriften kunne herefter normaliseres i området.

To mænd med ulovlige knive – Bysøparken, Holbæk

Kl. 17.54 ville politiet gerne tale med to mænd, der opholdt sig i Bysøparken, men som gik fra området, inden politiet opnåede kontakt til dem.

Kort efter fik politiet i Bagstræde kontakt til de to mænd, hvoraf den ene slukkede en smøg, der formentlig var tale om en joint.

Der var tale om to 20-årig mænd fra hhv. Holbæk og Valby, der blev kontrolleret og hver især fundet i besiddelse af ulovlige knive i form af hhv. en butterflykniv og en dolk.

Begge knive blev beslaglagt som bevis i sager om overtrædelse af knivlovgivningen, som de hver især blev sigtet for overtrædelse af. Ingen af dem havde euforiserende stoffer på sig, og begge nu forvente at høre nærmere fra politiet, når knivlovssagerne skal afgøres.

Færdselsuheld – Elverdamsvej, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 18.56 fik politiet via alarm 112 melding om, at en bilist var forulykket på Elverdamsvej mellem Ejby og Kirke-Hyllinge.

På uheldsstedet fandt politiet en forladt personbil, der lå på taget i grøften. Der var ingen personer til stede, men kort efter fik politiet kontakt til et vidne, der havde hjulpet en ung mand ud af den forulykkede bil.

Føreren blev senere identificeret som en 17-årig ung mand fra Ølstykke, som var sluppet uskadt fra uheldet, hvor ingen andre trafikanter var involveret. Han var under kørsel i nordøstlig retning kommet ud i rabatten og havde herefter mistet kontrollen over bilen.

Da den 17-årige, der havde kørekort, ikke havde haft en ledsager med under kørslen ifølge vidneudsagn, blev han sigtet for kørsel i bilen uden den påkrævede ledsager. Bilejeren – en 46-årig mand fra Ølstykke – blev efterfølgende sigtet for at have overladt føringen af bilen til en person, der på grund af sin alder trods besiddelse af et kørekort ikke lovligt kunne være fører af køretøjet alene.

Præventiv tilstedeværelse ved forsamlede bilister – Køge / Greve

Lørdag aften var færdselspolitiet og andre patruljer præventivt til stede på en parkeringsplads ved en uddannelsesinstitution ved Køge Transportcenter-området, idet et anslået antal på 2-400 biler var forsamlet i området.

Politiets tilstedeværelse var for at være præventive i forhold til eventuel kap- eller væddeløbskørsel blandt bilisterne i området.

Kl. ca. 21.30 begyndte bilisterne at forlade området og fordele sig til andre steder, idet politiet kort efter fik en henvendelse om, at nogle bilister havde forsamlet sig på p-pladsen ved Greve stadion.

Politiet kørte efterfølgende til Greve, hvorfra bilisterne så begyndte at forsvinde væk fra området ved politiets ankomst.

I den følgende time fik politiet også meldinger om forsamlede køretøjer ved både indkøbscentret Waves og på Silovej ved en tankstation og fastfoodrestaurant.

Ingen blev sigtet for noget i forbindelse med politiets tilstedeværelse forskellige steder i den østlige del af politikredsen.

Ingen bilister forsamlet i Ringsted fredag aften

Fredag aften havde politiet også været til stede i Ringsted-området med baggrund i tidligere forsamlinger af bilister, der kunne mistænkes for at ville køre uforsvarligt. Politiet kunne konstatere, at ingen forsamlede sig i Ringsted og Benløse-området fredag aften, hvorfor patruljerne løste andre opgaver i stedet for.

Færdselsuheld – Godsbanevej, Ringsted

Kl. 00.09 havde en 19-årig kvinde fra Næstved mistet kontrollen over den personbil, som hun førte ad Godsbanevej gennem kurverne på vejen.

Formentlig på grund af det sneglatte føre skred bilen ud i en kurve og ramte en lysmast med siden af bilen, så bilens sideairbags blev udløst.

Ingen andre trafikanter blev involveret i uheldet, som den kvindelige bilist slap uskadt fra. Politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Hovedvejen, Osted, Lejre – Lejre

Kl. 02.40 rykkede politiet ud for at undersøge omstændighederne ved et færdselsuheld, idet en bilist havde påkørt et skilt midt på vejen.

Det viste sig, at en 31-årig mand fra Roskilde som fører af en personbil i sydlig retning ad Hovedvejen havde påkørt skiltet, som blev ødelagt.

Da den 31-årige efter en alkometertest blev skønnet mere påvirket af alkohol end tilladt under kørslen, blev han anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel.

Den 31-årige var sluppet uskadt fra uheldet, og ingen andre trafikanter blev involveret i uheldet, så politiet løslod den 31-årige efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.


Søndag – mandag:

 

Udenlandske butikstyve – Torvet, Ubby, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 10.40 bemærkede personalet i Super Brugsen i Ubby havde set to mænd, der tog ting ned i en pose og gik igennem kassen uden at betale. Mændene satte sig herefter foran butikken og drak øl, så det var let for personalet at tage fat i de to.

Mændene var udlændinge, så politiet blev kontaktet og kørte til stedet. Her traf patruljen de to mænd på 33 og 39 år fra Bulgarien, men med adresse i Danmark. De to mænd blev sigtet for i forening at stjæle to flasker vodka, to oste, to poser pasta og en pose frosne kyllinglår til en samlet værdi af 524 kr. Mændene erkendte tyveriet og betalte for varerne. De fik herefter lov til at gå, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Pølsetyv – Alfarvejen, Osted,Lejre

Kl. 17.52 tilbageholdt personalet i Netto en vaskeægte pølsetyv, der havde passeret kasselinjen med lommerne fulde af frankfurterpølser. Den tilbageholdte 32-årige mand kom fra Rumænien, så politiet blev tilkaldt. En patrulje kørte til supermarkedet i Osted, hvor manden blev sigtet for at fylde sine inderlommer i jakken med fire poser pølser til en samlet værdi af 101 kr.

Den 32-årige mand blev afhørt med tolk, og hvor han erkendte tyveriet. Butikken havde intet erstatningskrav, og den sigtede betalte en straksbøde, hvorefter han fik lov til gå.

Narkobilist – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

kl. 19.15 sigtede og anholdt politiet en 24-årig mand fra Holbæk, som kørte i påvirket tilstand. Han blev stoppet på Valdemar Sejrsvej i Holbæk, hvor en narkometertest viste positivt resultat. Den 24-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer resultatet af blodprøven, hvorefter han vil høre mere.

Ung kvinde ramt af flaske – Solrød Station, Solrød Strand

Kl. 20.05 anmeldte et familiemedlem til en 17-årig ung kvinde fra Køge, at hun kort forinden var blevet ramt i hovedet af en plasticflaske.

Den unge kvinde sad i S-toget mellem Ølby og Solrød Strand, da en muligt påvirket mand gik igennem kupeen, hvor han kastede en tom ½ liters sodavandsflaske i retning mod den 17-årige. Flasken ramte væggen, hvorefter den ramte den unge kvinde i baghovedet. Manden samlede herefter flasken op og virkede truende.

Den 17-årige fik ingen alvorlige skader, men blev tilset på skadestuen. Politiet undersøger nu sagen nærmere, for at finde frem til manden, så han kan afgive forklaring i sagen.

Han beskrives som: Mand, 45-50 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Grå, Hårlængde: Kort, Iført: blå dunjakke, jeans, Medbragte: flaske. Vir

Vidner som har overværet optrinnet i S-toget søndag aften lige før kl. 19.00 bedes kontakte politiet med oplysninger i sagen. Ring til politiet på tlf. 114.

Mand anholdt for vold og narkobesiddelse – Benløse, Ringsted

Kl. 00.44 kørte politiet til en adresse i Benløse, da der var kommet en anmeldelse om larm og tumult på stedet. Da politiet kom frem traf de en mand, som var i gang med at skaffe sig af med noget hvidt pulver, som senere viste sig at være kokain.

Manden i lejligheden kastede vand i ansigtet på en betjent, som forsøgte at stoppe ham i sit forehavende. Den 25-årige mand blev anholdt og sigtet for vold mod politiet. Politiet fandt ca. 40 gram kokain i lejligheden, som den 25-årige blev sigtet for at besidde med henblik på videresalg på grund af den betydelige mængde.

I lejligheden var desuden en kvinde og et mindre barn, så politiet skrev en socialrapport til kommunen på baggrund af omstændighederne i lejligheden. Den 25-årige blev taget med til politistationen til afhøring, og sagen blev herefter forelagt en jurist, som ikke vurderede, at der var grundlag for at fremstille han i grundlovsforhør. Han blev derfor løsladt mandag formiddag, men vil høre mere i sine sager.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi