Tokkerup Å går grønt under kloakundersøgelser i Lejre Kommune

Foto: Lejre Kommune.
dato

Tokkerup Å i Lejre Kommune kan midlertidigt skifte farve til grøn i forbindelse med kloakundersøgelser

Borgerne omkring Tokkerup Å i Lejre Kommune kan måske undre sig over, at åens vand midlertidigt skifter farve til grøn. Dette skyldes, at FORS i øjeblikket foretager undersøgelser af kloaksystemerne i Osted. For at spore eventuelle fejlforbindelser mellem regn- og spildevandssystemet, benyttes et ufarligt grønt sporstof.

Udvalgte ejendomme langs Alfarvejen har oplevet problemer med spildevand under kraftige regnskyl. Problemet mistænkes at stamme fra fejlagtige kloaktilslutninger, hvor regnvand fejlagtigt ledes til spildevandssystemet. Selvom området er separatkloakeret, tyder observationer på, at der fortsat er sammenblandinger af regn- og spildevand.

En entreprenør er ansat af FORS til at gennemføre denne undersøgelse, som vil omfatte flere veje heriblandt Plantagen, Hovedvejen (mellem nr. 141 og 221) og Alfarvejen (mellem Hovedvejen og Tjørneager). Derudover er det muligt, at sporstoffet også vil blive anvendt på private ejendomme langs de nævnte veje, hvis det er nødvendigt for undersøgelsen.

FORS understreger, at det anvendte grønne sporstof er fuldstændig harmløst for både mennesker og miljø, herunder det omgivende vandmiljø. Borgerne kan derfor være trygge ved synet af det grønne vand i Tokkerup Å, da farven forventes at forsvinde inden for en dag.

Formålet med denne undersøgelse er at identificere og afhjælpe problemer med kloaksystemet for at forbedre infrastrukturen i området og beskytte det lokale miljø. Lejre Kommune og FORS ser frem til at løse de eksisterende udfordringer og sikre korrekt fungerende kloaksystemer til gavn for både borgere og miljø.

https://www.lejre.dk/nyheder/nyheder/2024/februar/tokkerup-a-kan-midlertidigt-blive-gron-det-er-helt-ufarligt/

Kilde: Lejre Kommune